Hvor fin Pia er

Halla på dere, fansen til Pia! Jeg gir dere muligheten til å snu og spare 4 minutter allerede nå, da innlegget er mest om hvor (u)kul Pia er og det er mest sannsynelig ikke noe ny info for dere. 

Dette er meg, Anneli. Jeg er Pias pusher og rådgiver nr 1. Neida, men joda. I nuet sitter jeg på senga til Pia og prøver å hjelpe henne med pakking. Hun skal nemlig sende hjem en del ting og tang, da hun virkelig ikke har sjangs til å få plass til halvparten av hva hun vil ha med hjem i kofferten. Selv tviler jeg på at hun kommer til å bruke 90 prosent av hva hun tar med seg hjem, men Pia er stor jente nå, og jeg må, selv så smått oppgitt jeg blir, la henne ta sine egne beslutninger. 

Før jeg møtte Pia, trodde jeg at hun var pitte liten. Vi hadde snakket litt på facebook, og hun virket veldig klar og sikker på seg selv, på en veldig positiv måte. Så møttes vi på gardemoen, og jeg må ærlig innrømme at jeg ble litt sjoka over hvor høy hun var in real. Der stod hun, sommerbrun og blond, med rosa kosebukse og hvit genser. "Fjortiss" satte seg som førsteinntrykk, og da hun kom med litt småblonde utsagn og på et tidspunkt skrek ut "halo jeg har mistet billetten min", måtte jeg faktisk himle litt med øynene, og tenkte for meg selv: hvordan skal hun klare seg selv nede i Nelson. Heldigvis for Pia så endret denne skeptiske jenta mening veldig fort, fordi Pia er en lættis jente med selvironi og ryggrad. Pia er sjelden i dårlig humør, og selv om hun noen ganger ler litt for høyt av seg selv, smitter smilet og latteren veldig fort. Hospitality er dagens yndligstime, for da sitter jeg med Pia, og hun har alltid noe morsomt å fortelle. Hun er ærlig som få, og liker å dele, og derfor er det så kjekt å være med henne. Hun får meg til å føle meg bra, da hun viser at hun stoler på meg, og er flink til å komplimentere. Jeg vet ikke hvordan Pia var før, men hvis hun var ubeslutsom, rotete, høylytt og fnisete, kan jeg trygt si at hun ikke har endret seg mye. Jeg er skråsikker på at Pia har vokst masse, og misunner dere som får se henne hver dag fra 23.april og utover. Likevel tviler jeg ikke er sekund på at vi kommer til å holde god kontakt, og jeg gleder meg masse til å se deler av et liv Pia har snakket så mye om. 

Peter Pan | via Tumblr Untitled Untitled

Piamor, du er en tvers igjennom super jente. Aldri la noen fortelle deg annet, oki? Og jeg er bare en liten times busstur unna om du trenger meg neste år. Love you!

xoxo anne(li) 

Svar

Okei, dette ble fryktelig rotete.. Fikk svart på alt, men er det noe mer dere lurer på er det bare å fortsette med spørsmål :) 

Oppholdet: 

Hvor lenge er man i NZ? - Jeg er her for ca 10 måneder, 3 terminer på skolen. Hørt at de som drar med samme program til neste år er her i 12 måneder, 4 terminer. (Dette er jeg ikke helt sikker på)

Hvor mye penger bruker du i måneden?
- Dette kommer veldig an på hva jeg gjør. Vil egentlig ikke regne det ut engang, men man må regne med at det går ekstra mye da man har sommerferie osv. 

Hva er det beste du har opplevd der nede? Og føler du at du har vokst eller forandret deg på noen måte?
- Vanskelig å velge det beste, for det har vært så mye! Kanskje sørøya turen og surfingen har vært det beste. Hmm, det å være på stranden i Nelson på en fin dag er himmel. Rarotonga og Wellington var også veldig fine opplevelser!
Føler absolutt jeg har både vokst og forandret meg. Jeg bryr meg ikke så mye lenger om hva andre syntes om meg. Går med klærne jeg selv liker, og føler jeg har fått andre synspunkter på forskjellige ting. Jeg syntes også selv jeg generelt har blitt flinkere til å tenke positivt.. Oi nå var det mye skryting? neste spørsmål. 


Rarotonga with mah gurl. 

Er det mange fine strender i Nelson?
-Tahuna er en stor og veeeldig fin strand. Det er også fine strender litt utenfor Nelson. 

Hva er annerledes med å bo i NZ?
- Hmm, hvordan skal jeg svare på dette.. Alt? Hehe, det er jo et helt nytt miljø, kultur osvosv.
 

Tahuna beach. 

Hva er den største utfordringen med å være på andre siden av jorda?
- Det å være borte fra venner og familie. Det er ekstra vanskelig hvis jeg foreksempel vet at venninnene mine har det tungt eller vanskelig ? vite at jeg kunne gjort en forskjell om jeg var hjemme. 


Hva gjør du på fritiden? Går du på noen sporter?

- Trener på treningssenter, er på stranda, bader, jobber med skole, shopper, drar på kino, hmmm.. Omtrent det samme som hjemme utenom stranden.. Går ikke på noen sport nei

 

Skolen: 
Er det vanskelig å få året godkjent hvis man går studiespess? 

- Vet ikke, går ikke studiespesialisering. De andre gjør det og tror det er det enkleste å få godkjent så lenge du får alle fagene du trenger på skolen. 

Hva slags fremmedspråk har de på skolen der?
- Maori, spansk, fransk, tysk (?), japanesisk (?). Ikke helt sikker.

Har du blitt kjent med noen av newzealenderne på skolen din? Er det lett å bli kjent med dem?
- Ja og nei. Det kommer helt an på. De er veldig vant med utvekslingsstudenter og det er klart det ikke er så mange som er keen på å bli god venn med noen som skal dra etter noen måneder uansett. 
Men ja, har kiwivenner også, noen av de har sluttet på skolen :). 

Hadde du eksamen der nede på høsten?
-Ja.. 
 

Tøft på skolen ja. 

Hjemlengsel:
Hva savner du mest med Norge?

- Friheten tror jeg. Her har vi skolen som underorganisasjon og det er en del regler man må følge. Det er helt klart ikke noe problem, men jeg føler meg helt klart friere når jeg er hjemme. Savner også miljøet på skolen hjemme :)

 

Hva gjør du hvis du får hjemlengsel?

-Gråter litt, og kommer meg over det. Hehe, neida. Tenker på hvor heldig jeg er som er her, hvor liten del av livet mitt dette året faktisk er. Finner på noe morsomt med venner og holder meg selv opptatt.

 

Har du mye hjemlengsel?

- Av og til, men ikke så mye nå lenger. 

 

Vertsfamilien: 
Hvordan var det første gangen du møtte vfamilien?
-Det var dødsskummelt, men morsomt på samme tid. De var helt perfekte fra første stund, hihi. 

Var det kleint med vfamilien i starten eller føltes det naturlig?
- Det var ikke kleint, men i starten var ingenting naturlig.

Er det vanlig å lage mat hjemme hos vfamilien eller spiser man bare det man får servert?

-Spiser middag som jeg får servert (som oftest,hehe). Lager jo mat selv når jeg er sulten, noen ganger lager jeg middag til familien ? noen ganger lager jeg og venner middag sammen. Hvis det var sånn du mente? :) 

Ble du kjent med vfamilien før du dro nedover?

-Nei, hadde sendt litt mailer frem og tilbake ? men ble ikke noe kjent med de før jeg kom. 

 

Annet: 
Har du fått noen dumme/teite spørsmål om Norge?

-«What does Justin Bieber sound like in Norwegian?» Trenger ikke si mer. 

Hva tenker du å studere etter vgs, evt. Hva tenker du å bli?

-Aner ikke x2. Vet at jeg vil studere i utlandet hvertfall. 

Er det mange kjekke gutter der nede? 

-La meg si det slikt: alle nordmenna er ganske enige i om at alle har «senket» standarden når det kommer til gutter. Hehe, men ja er jo noen.

Hva tenker du om å innlede et forhold der nede?
-Nei, bare nei.

Syntes du det er positivt med at det er flere norske der, eller syntes du det var vanskeligere å bli kjent med de som bor der? 

- Det er genialt. Min lille familie, hihi. Neida, det er jo såklart litt vanskeligere når vi er flere, men det går bra. Skolen har jo rundt 70(?) utvekslingsstudenter -så de er vant med utvekslingsstudenter generelt. 

Hvordan er guttene der nede? Er de interesserte liksom?


;) We got the power. 

Hva skal du gjøre når du kommer hjem til Norge? Siden du får jo ferie en stund før de norske elevene.
- Ta eksamen i samfunnsfag, begynne med kjøretimer og øve på teori. Forhåpentligvis få meg en jobb..
Er du mye glad der nede?
-JA.

 

Spørsmålsrunde

Fått en del spørsmål i det siste, hadde vært fint å samle alt i dette kommentarfeltet. 
Fyr løs. 

svar

#utveksling

 

Hvordan er tempraturen der nå? er det kaldt? - Idag er det shit. Det regner og blåser og minner meg om en norsk høst. Det går heldigvis mot sommer, det har vært dager med 20-22 varmegrader, og dager med 13. Heldigvis går det oppover og det kommer til å bli en digg, varm sommer.
Savner du norsk mat?
Ja og nei, savner generelt middager i Norge. De har veldig anderledes matvaner her, så savner kanskje matvanene en del. Her spiser de jo heletiden.

 


Trener du noe?
Ja, jeg vil helst ikke rulle hjem herifra + at det snart er sommer, så jeg trener på City Fitness, et treningssenter 20 min unna meg.
  

Hvor mye har du betalt tilsammen for hele oppholdet?
Jeg vet ikke, tror det kostet 120k selve reisen ? men fikk utrooolig mye stipend! Så er det jo alltid dødsmange utgifter som kommer i tillegg som ikke jeg tenkte på hvertfall. (som forsikring, lommepenger- DET GÅR MYE MER ENN JEG NOENGANG HADDE TRODD, osv)

Angrer du på at du dro?
Kunne ikke vært lykkeligere over valget jeg tok, så nei :)


 
Hvorfor dro du? 

Har alltid drømt om et år i utlandet, ville møte en ny kultur, bli bedre i engelsk og leve et helt nytt liv. Utveksling er jo en sykt bra sjanse til å oppleve så mye nytt ? så tidlig i livet. (wow dypt, hehe)

Hva savner du mest?
Mamma, Pappa, Christian (HÆÆÆÆ, trodde ikke jeg kom til å savne brodern)og bestevennene mine. Savner også familie generelt, spesielt kusinen min Annie.

 

Hva er det gøyeste du har gjort til nå?
Tro det eller ei, jeg digget vintercampen med outdoor ed da vi lå ute i telt i to dager. Lol, turen var dødsbra.
Hva er planene dine for resten av oppholdet? Drar til Wellington på tirsdag, skal på sørøya tur (blir heftig) til sommeren, også venter jeg på sommeren. (typ 50-60 dager til to måneders sommerferie!!!). Planene er å nyte at jeg er her, fokusere på skolen (sucks, but have to). Ha det gøy, ta sjanser og få minner for livet. Hehe

 

Når man drar til New Zealand, er det garantert at man kommer på skole med andre norske utvekslingsstudenter?
Når man drar med Aspect eller Speak og velger NZ kommer man til Nelson, byen jeg bor i. Derfor er det her garantert at du kommer med nordmenn. (Med mindre du er den eneste som melder seg på såklart). Min skole Nayland College har et veldig bra opplegg for utvekslingsstudenter generelt. Skolen har kanskje 60 (?veldig usikker på tallet, men er mange) studenter fra ulike nasjoner. Derfor er det et veldig bra opplegg for utvekslingsstudenter her!er det vanskelig å snakke engelsk?
Ja. Det går bedre og bedre, men det er vanskelig.

 

Tenker og drømmer du på engelsk nå?
Har hatt flere drømmer på engelsk, men tenker på norsk. Sikkert fordi jeg snakker en del norsk her fortsatt. Vi prøver å bli flinkere på å snakke engelsk når vi bare er nordmenn også.

 

Hvilke fag tar du?
Media studies lvl 3(dvs. 3Klasse) Photography lvl2, English lvl2 (dvs 2klasse), Design lvl2, journalism lvl3, Outdoor ed- international class. Tar norsk og samfunnsfag som privatist, dvs: jeg skal ha eksamen i disse to fagene når jeg kommer hjem til Norge.

 

Får du året godkjent?
Det vet man aldri før man kommer hjem. Jeg håper det, det gjenstår å bestå alle fag ? så får vi se når jeg kommer hjem igjen da.

 

Hvilken organisasjon reiser du med? Fornøyd?
Aspect og er fornøyd.
 

 

har du blitt kjent med mange utenom de norske?
Jeg er mest med de norske, men har også blitt kjent med en del andre internationals og noen kiwier. :)

 

snakker dere norske engelsk til hverandre?
Vi prøver så godt vi kan. Det er veldig lett ettersom vi snakker samme språk og si: Vent, jeg må bare si dette på norsk.. haha, men vi prøver å snakke engelsk, spesielt når vi er hjemme hos hverandre med vertsforeldre osv, og når vi er ute blant folk. Vet hvor irriterende det er å sitte på en buss med utlendinger som bare «aifhsupdigfsyfwefg aygfoe7r6» så... Vi prøver å snakke mest mulig engelsk, for andres og vårt eget beste. :)

 

savner du hjem noen gang?
Ja, men ikke så mye som jeg trodde jeg kom til å gjøre. Savner de små tingene, og friheten.
har dere strenge regler?
Strengere enn hjemme hvertfall. Føler meg litt som et barn igjen av og til. Men det er generelle regler man bare må godta. Gjøre det beste ut av en hver situasjon og tilpasse seg.

 

er det vanskelig å ta alle fagene på engelsk?
JA!!! Media studies foreksempel, oversatte ulike begreper til norsk ? hverken jeg eller mamma visste hva de norske ordene betydde engang! Uææh..

 

Spm fra Embla, min bestis: Hvordan er det å være uten meg?
Tipp topp, fantastisk å ha en lang pause uten mas og tjas! Hehe, tulla. Savner deg hver dag, heletiden. Tenker alltid «her skulle emblis vært». Gleder meg til å se deg igjen om noen måneder. Savner spess den turen her; 


kan du legge ut bilde av hva du har kjøpt der nede?
Hva med... nei? Tulla. Nei jeg orker ikke, da burde jeg gjøre det underveis. Dessuten vil jeg ikke vise mamma og pappa alt jeg har kjøpt. De hadde sikkert frika og det orker jeg ikke. Kan legge ut innkjøp etter Wellington da! :)

 

 

HVA VIL DERE AT JEG SKAL BLOGGE MER OM??? 

Spørsmålsrunde

#utveksling
 

spør om det du lurer på

Svar del 2

... Og svarene del 2 kommer her. Fortsett å sende inn spørsmål dersom du lurer på noe. 

Er det noe spesielt du gleder deg til å gjøre/se i New Zealand?

Gleder meg veldig til å bli kjent med vertsfamilien min og forhåpentligvis få noen venner. Gleder meg spesielt mye til å hoppe i fallskjerm, HVIS jeg tør det. 
  
//google

Blir det ikke vanskelig å være borte fra kjære og nære i så lang tid?
Det blir helt klart en av de største utfordringene.  

Er det noe du vil oppnå med året ditt i New Zealand? 
Jeg tror jeg kommer til å forandre meg ganske mye på dette året, de fleste sier i allefall så. Jeg håper jeg kanskje får litt nye syn på ting i livet, jeg håper jeg blir enda mer selvstendig og jeg håper jeg kan sitte igjen med en følelse av at utvekslingen var det beste valget jeg har tatt. 

Tror du at det blir lett for deg å bli kjent med andre der nede?
Jeg vet ikke, men jeg håper virkelig det! Når man velger å dra på utveksling MÅ man virkelig gi en innsats i å bli kjent med nye mennesker. Jeg tror det kan være situasjoner jeg kanskje føler det vanskelig, samtidig som det blir situasjoner jeg føler nye mennesker ikke blir noe problem i det heletatt. 

Er det varmt året rundt? 
Nei, desverre. Jeg kommer ned til vinteren nå som tilsvarer det samme som høsten i Norge omtrent. Det er ca 10-15 grader på dagen, men helt ned til -1 på kvelden/natten og morningen. 

#utveksling

snækz.  

Svar del 1

Her kommer svarene del 1 fra spørsmålsrunden, om det er noe du lurer på kan du skrive en kommentar!

Hva er grunnen til at du valgte New Zealand? 
Jeg valgte NZ utifra litt forskjellige ting. For det første går jeg media og kommunikasjon og hørte at New Zealand hadde mest "likt" som her i Norge. Jeg har hatt lyst til å dra på utveksling siden jeg gikk på barneskolen, men alltid tenkt jeg ville ta USA. Så spør jeg meg; hvorfor USA? Alle drar dit, og hva med å lese litt mer om et annet land? Min bestevenn sin søster var i New Zealand i fjor og hadde sitt beste år noensinne. Hun var veldig fornøyd, og etter jeg begynte å lese mer om New Zealand, hvor hyggelige kiwier er, hvor syk natur og hvor mye kult man opplevde her ble valget ganske så enkelt.   

          
// google

Hva var det de spurte deg om på intervjuet du hadde?
Fikk mange situasjoner jeg skulle forklare hva jeg ville gjort, typ; "Hva vil du gjøre hvis du får hjemmelengsel?". Fikk også spørsmål om forventninger og hva en familie forventer av meg. Det var en veldig liten del av intervjuet som foregikk på engelsk, det var ingen problem og intervjuet er det minste du trenger å bekymre deg for dersom du velger å dra på utveksling. 

Er du flink i engelsk, hvilket karakternivå ligger du på?
Jeg vil si jeg er midt på treet, klarer å snakke engelsk greit, men er utrolig mange ord jeg sliter med.Gikk ut av 1.klasse med karakteren 5. 

Hva gleder/gruer du deg mest til med å forlate Norge
Gleder meg mest til å oppleve en helt ny kultur, møte mange nye mennesker, få venner for livet (håper jeg), oppleve en helt ny hverdag. Gruer meg mest til og ikke ha familien og vennene mine i nærheten. 

 Hvem kommer du til å savne mest?
Familien min, og vennene mine! 

Bestevennen min som blir spist av en hai ;( rip </3
 
#utveksling

Les mer i arkivet » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014
legg meg til som venn

Pia Glenne (17år). Reiser på utveksling til Nelson i New Zealand 24 juli 2013. Her kan familie, venner og kjente følge med på hva jeg gjør på andre siden av jordkloden. (crazy). Legg gjerne igjen en kommentar om det er noe du lurer på! Piaglenne@Instagram/facebook


Kontakt


mail: xpia-@hotmail.com/Facebook: Pia Glenne/Instagram: piaglenne


Kategoriergratisdesign av Tonjemt
hits