West coast

Turen er godt i gang, været er trist på west coasten men vi harre flott sjø'.

God første desember

Min ferie.

Hei. 
Nå har jeg akkurat noen timer på meg til å fortelle dere om ferien min, lage video fra ferien OG pakke kofferten til sørøya turen. WOH, lang setning.lol.hehe.

Hvor skal jeg begynne... Hvertfall, lørdag 16.11 satte jeg kursen mot enda varmere strøk. Jeg og Trine besøkte en øy noen timer utenfor New Zealand kalt "Rarotonga". Denne øyen var strengtatt bare omringet av vann, veldig tropisk, dødsensvarmt og lå 23 timer bak New Zealand. Etter èn hel dag med reising var det derfor fredag når vi kom frem. (Ja, vi fløy med en tidsmarskin (fly) som tok oss back in time). 
Vi var èn gruppe på typ 15 utvekslingselever, derhvor 10 av disse var tyske. Ja, jeg hørte på tysk i èn uke i strekk, til og med tysk musikk. Tyskere har nemlig en tendends til å snakke sitt egent språk uansett om de er i lag med flere. Koselig <3. (Dette gjelder ikke alle, jeg har noen venner her i Nelson - de er veldig flinke på å snakke engelsk.) 

UANSETT. Uken med Trinemor var superduper! Det eneste som var kjipt var at det regnet hele uken bortsett fra de to siste dagene. Det hadde visst vært strålende i mange uker, så vi kom desverre i feil uke. Jeg hadde hvertfall en flott uke, kort oppsumert: Regn, 30-35 grader, soling, kokosnøttdrinker, tyskere, firfisler, palmer, sus og dus, soling i regnet, snorkling, danseopptreden, paradis, glede. 


Dette var på dagene det regnet.. Sjekk forskjellen lengre ned. 

Og sånn så sjøen ut da det var sol, herligheeeet! P A R A D I S. 

Jeg ligger flere timer bak skjemaet mitt her nå, så må redigere filmen når jeg kommer hjem igjen. Nå må jeg faktisk pakke - klokken er 2 på natta og jeg skal dra ved 7-8 tiden imorgen tidlig. Yes, organisert og alt i sin tid. Hehe, er ikke så mye jeg skal ha med meg daa. Vet ikke hvor mye blogging det blir på disse to ukene fremover, så dere får ha det fint i mellomtiden! 
Kan informere om at jeg ikke skal på skolen før til neste år! Yesssss, jeg har to måneders sommerferie nu, livet er greit digg :)  

S-n-a-k-k-e-s, pusspuss 

Tirsdag

Idag var det "last supper" for de som drar i slutten av denne terminen. Det er så sykt trist at folk drar nå ...

Ha en fin dag peeps, så snakkes vi senere. Blir glad for kommentarer btw.

Home sweet home

Som å komme hjem fra ferie til en ny ferie. Lande i nelson med palmer, varme og sol såklart. Kom hjem til pakke fra mamma og pappa(som Vertsmor allerede har gjemt til julaften.....unntatt brunost g sjokolade<3<3).
Kom også hjem til et nyryddet rom!! Hihi, når skal jeg noengang vokse opp? Vsøs hadde også dekorert med litt julepynt, haha allerede?!.
Åh så koselig å være hjemme igjen til disse koselige menneskene altså!

Ryddet og med litt julestæsj

Mammamia<3 cheers!

Vsøs har også satt opp et "dødsstort" badebasseng i bakhagen.. Haha

See you, (legg merke til hvor mye jeg har opptatert til tross for at jeg har vært borte én uke).

@auckland airport

Da var ferien over, skal skrive om den når jeg kommer hjem :). Var bare sol de to siste dagene dessverre, men har hatt det supert! Tusentakk for kommentarene jeg har fått, blir så glad!

//siste dagen, hvor SMUD !!!!TO BE CONTINUED??

"Hva vil du bli?"

Dette spørsmålet får jeg oftere og oftere, og det er egentlig litt skummelt.. Jeg har nemlig ingen peiling what so ever. Det er ganske enkelt å svare at jeg vil ha en bra utdannelse og tjene skjorta, men hva vil jeg studere? I have no idea.
Jeg vet at jeg fortsatt er 17 år, og antakeligvis har en del år med skole forran meg igjen. Jeg føler jeg for tiden lever på drømmer, kanskje litt urealistiske drømmer?
Planen på "fritiden" har jeg  forsovidt sorted out. Den består av SÅ mye reising, for er det noe jeg virkelig har fått øynene opp for så er det nye steder.
Spørsmålet om "What i want to do for living?" er enda så alt for uklart. Noen vil kanskje si at jeg har lang tid på å finne ut av det, men for meg syntes jeg det begynner å "haste" litt.
Jeg elsker å drømme om fremtiden, jeg vil nesten si at jeg tenker på den hele tiden. Herregud, som den skremmer meg..

City <3 Travel the world Travel
                                                                                                                                                   .... "one day"              //wehearit

NEW ZEALAND vs NORGE

Heihei!
Dette innlegget har jeg blitt spurt om jeg kan skrive mange ganger nå. Ettersom jeg har bodd her i llitt over 3 måneder tenkte jeg at det var på tide! :)
Her kommer det små og store forskjeller mellom New Zealand og Norge. GO GO GO.

 
      


 .. Livet som kiwi er tusen ganger mer avslappende som passer meg titusen ganger bedre enn hjemme i Norge. Alle tar livet ganske så med ro, denne videoen beskriver kiwiene perfekt. (HAHA, elsker den);


K I N G.

.. En del kultur; I Norge har vi samer, men føler ikke det er så vanlig lenger?? Her er hvertfall Maori kulturen en stor del av NZ. (I videoen over fra 2:50 er det også en parody på maoris).
   
Gotta love maoris.

.. Skolesystemet er helt forskjellig forhold til Norge. Her velger du selv hvert enkelt fag du vil ha, og du samler opp poeng. Du må ha "så-så-mange" poeng for å kunne starte ditt neste år.

.. Uniform/ Dresscode gjelder som regel på alle skoler rundt om i New Zealand. På Nayland College har de yngste uniformer, mens year 11,12,13 har dresscode.


//fant dette bilde på Nayland College sin internationalside. Ser ut som en dag hvor Maja og Frida brøt akkurat denne "dresscode".

..Matvanene er ganske så forskjellig fra hjemme. Hvitt brød, kake og potetgull er vanlig i matpakken. De fryterer (?) mye av maten, og fish and ships er deres spesialitet. (Maten i Norge er SÅ mye bedre)

..Fritiden her går til å dra på stranden og sole masse masse. Er mye mer sosial her nede enn hjemme i Norge

..Klesstilen hvilken stil? I NZ forhold til Norge bryr de seg så sinnsykt lite om klesstil. De bruker det de selv liker, noe som er så mye kulere enn den vanlige ralph lauren skjorten alle bruker hjemme. Her går jentene oftest i kjoler og skjørt sommer som vinter. Guttene har det vi kaller "ikke stil", men så er det ikke så mange som bryr seg heller. Så da er det vel like greit..

..Lover og regler er litt forskellig fra hjemme. (ikke at jeg vet så mange, men de som gjelder for meg hvertfall, lol). Det jeg har fått med meg er at det er ulovlig og sykle uten hjelm (du får bot om du ikke har den på). Det er heller ikke lov til å sykle på fortauet, du må sykle i veien.


< Flinke barn                                                         >Rebell, kunne fått bot her ja. #yolo
..Lever med dyra, heh - det gjelder bare meg. For dere som ikke visste det så har familien rundt 5 marsvin?. To kaniner, tre høner og to hunder.


Yepp, jeg får ferske egg hver dag.

..Meldinger, haha dette er random, men.. Tekstmeldinger, facebook what so ever. De lager forkortelser på omtrent alt, og det var sykt forvirrende i starten. Nå er det vanlig, og jeg skriver sånn selv.. Hah, og ja! Ikke glem å slenge på "xx" etter hver melding.

.. Naturen her er sinnsykt fin! Det er den i Norge også forsovidt. (har bare ikke vært på de ultimate plassene i Norge)

..kjøring foregår på motsatt side av veien.
... Barnslige folk, o v e r a l t . Jentene på skolen er foreksempel i grupper som du ser i filmer, og ja- de har sine faste plasser. U better not sit there. Det savner jeg litt med hjemme, folk er litt mer modne.
..Strendene til New Zealand slår alt, det samme gjør sjokoladen - den er s y k.

// Abel tasman
See ya

SEEEEE YOU

Location atm: north island, Wellington

Var en smule gira i dag tidlig hehe

Hei! Nå er jeg og Trine i wellington og venter på flyet videre til auckland. Jeg har allerede prestert og nesten begynne å grine når jeg fikk øye på en gjeng utvekslingsstudenter som sa farvel til vertsfamiliene sine. Jeg er jo selv i den situasjonen om noen måneder...
Uansett, dette er litt av Nelson- Seen from above;

Vakkert. Begynte nesten å gråte her også, med tanke på at neste gang jeg forlater nelson med fly er jeg på vei hjem. Trist

Men nok av det triste! Hehe, nå skal vi på flyet mot auckland hvor vi møter en gruppe andre studenter! DETTE BLIR RÅTT

Vi fikk forresten med oss over 1 liter flytende og barberblader igjennom tollen her. (I håndbagasjen). alt funker for to blonde, dumme jenter som "aldri" har reist før ;-)

Hehe, nå går flyet vårt!! Er ikke fremme før langt i kveld da.

Snakkes :*

HADE NEW ZEALAND

.. Vi sees om èn uke!
Adventure | via Tumblr
                                                                                                                             .. Meg og fine Trine.
Heisann sveisann! Jeg som trodde at det var 157 dager til jeg forlot dette landet - så forlater jeg det allerede nå! Hehe, kun for èn uke heldigvis. Jeg skal som sagt til Rarotonga, et paradis. (Google it). Jeg og Trine sitter antakeligvis på flyet akkurat nå - for dette innlegget er forhåndsskrevet.
Flyet fra Nelson lettet 11:25 om alt gikk etter planen, vi lander i Wellington (New Zealand) klokken 12. Derfra går neste fly fra Wellington til Auckland (New Zealand) 1:30 og er fremme 2:30. Herifra tar vi farvell med fineste New Zealand og setter kursen mot Rarotonga.
Siden jeg er verdens beste blogger, har jeg arkivert noen innlegg til dere som blir postet i løpet av uken. Blir glad om dere kommenterer så jeg har noe å se på når jeg kommer hjem igjen.
HADE NEW ZEALAND.
#utveksling

Nz school be like..


.. Rett og slett helt forferdelig mye skole for tiden, er liksom helt utslitt :(. Hehe, tulla. Vi har et egent opplegg i tre uker nå siden de andre har eksamen, etter disse ukene har vi sommerferie i 2 mnd. Tror det egentlig er derfor vi har opplegg, slik at vi skal ha nok skoledager. Helt greit, bare at det er SÅÅÅ varmt nå. (Hei nordmenn, er dere sjalu eller).

På en skala fra 1 til 10 hvor kult tror dere jeg syntes trening er?.. Hehe, æsj jeg hater trening

På tirsdag planla vi forresten litt mer om hva vi skal gjøre på sørøya turen. Denne drar jeg på fire dager etter jeg kommer hjem fra Rarotonga.

Dette er de jeg reiser med på sørøya tur. Helen har organisert en tur slik at vi skal få oppleve masse fett rundt i new zealand. Gleder meg. -> Omgivelsebilde.

Har tre innlegg som kommer senere i uken, reiser til Rorotonga imorgen.  Hadebra
#utveksling

Les mer i arkivet » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013
legg meg til som venn

Pia Glenne (17år). Reiser på utveksling til Nelson i New Zealand 24 juli 2013. Her kan familie, venner og kjente følge med på hva jeg gjør på andre siden av jordkloden. (crazy). Legg gjerne igjen en kommentar om det er noe du lurer på! Piaglenne@Instagram/facebook


Kontakt


mail: xpia-@hotmail.com/facebook: Pia Glenne/instagram:piaglenne


Kategoriergratisdesign av Tonjemt
hits