Kjøkkensjef

 

Heihei!
Idag var jeg, Thea og Mirei i byen. Skulle spise mat og mine matønsker ble nedslått.. De skulle absolutt på Mac donalds... Drittungene.

Vi gikk også rundt i byen og bare tittet. Fikk kjøpt meg en bok jeg gleder meg til å starte og lese, og postet to brev.

Ja, hvem er den sauen der? Jeg rakk ikke rette håret før vi dro. Sykt nedtur as

Så overskriften. Jeg og Thea lagde middag for vertsfamilien min idag! Ynglingsretten min fra Norge. Hadde aldri lagd det før, men ble en suksess. Yess.

Thea, vertsfar, vertssøs, vertsmor og vertssøs2.

HAHA, dette bilde er så sykt morsomt. Jenta elsker Mac donalds. Snakker mye om cheeseburgere :-)

Fant ut for ikke så lengesiden at disse er naboene mine forresten. Kombinasjonen sauer og palmer er jo bare priceless

Over og ut, snakkes senere.

Lazy day

Heihei followers ;).
Idag har vært en chill dag, for dere gamliser som leser bloggen; Det har vært en rolig, avslappende dag :0).
Ville egentlig bare ut av huset idag, og fordi vi ikke hadde noe å gjøre dro vi til byen og bare slappet av. Ja, vi hang i byen. Lever hver dag som en kiwi uten bekymringer og mas, helt greit det. 
Idag var jeg flink jente og tok med meg kameraet, men bilder gadd jeg ikke ta. På tirsdag skal jeg og Trine starte på det lille "prosjektet" vi snakket om da. Skal også bli mye flinkere generelt å ta med meg kamera når jeg skal ut. Nå skal jeg rydde rommet (Mamma). Så skal jeg gjøre en innlevering jeg skulle levert før ferien, ops. Skal faktisk lese bok også tenkte jeg, sist gang jeg leste var i sommerferien og jeg har bestemt meg for at jeg skal klare å fullføre hele boken før jul. (DÅRLIG TID,BRO). Håper alle får en flott, relaxed Sunday. See yeah 


Livet som utvekslingsstudent

De kaller det en «opplevelse for livet», en vanskelig avgjørelse du gjør som 16-17åring. Du forlater ditt normale, kjedelige liv for 10 måneder. Du er på egenhånd, og hodet ditt blir plutselig fylt med hundrevis av nye tanker. Du skal møte et nytt samfunn, dette samfunnet skal du nå bli en del av. 

..
Det er 66 dager siden jeg forlot mitt kjære land, mine beste venner og verdens beste familie. Jeg hadde utrolig blandede følelser. Jeg skulle møte en familie for første gang og her skulle jeg bo de neste ti månedene. Jeg skulle starte på en ny skole, møte nye mennesker. Det verste av alt; jeg skulle snakke engelsk. Engelsk skulle bli mitt nye, vanlige språk.

Avgjørelsen om utveksling i seg selv var utrolig spontan fra min side. Jeg hadde alltid hatt drømmen om utveksling siden jeg gikk på barneskolen, men jeg hadde slått fra meg tanken, jeg var jo ikke «tøff nok» til å dra fra alle hjemme.

Så kom vinterferien, jeg hadde det utrolig bra i Norge, men jeg ville noe nytt. Missforstå meg rett, jeg var dritt lei av det normale, kjipe livet. To dager før fristen gikk ut og en snakk med mor og far på vei hjem fra vinterferie var valget tatt. Jeg sendte inn søknaden for å gå skoleåret 13/14 på andre siden av jordkloden. Bare én uke etter intervjuet ble jeg godkjent som student, og én måned senere var alt klart for mitt eventyr.
Likes | Tumblr
//weheartit

...Og jeg angrer ikke ett sekund! 

Jeg har vært på andre siden av jorden i litt over to måneder. Jeg har blitt plassert i en utrolig fin familie, de er veldig snille og ikke minst morsomme. Jeg har fått gode venner, og jeg har så utrolig mye fett å se frem til.
Men, jeg skal ikke legge skjul på at noen dager er tøffere enn andre. Noen ganger blir savnet utrolig stort, da er det deilig å tenke på at man faktisk skal tilbake igjen. Likevel, livet som en utvekslingsstudent er utrolig herlig. Jeg har det så utrolig bra her nede, det er et eventyr jeg aldri vil skal ta slutt.

chance on Tumblr
//weheartit

Noen dager er utrolig like som hjemme. Vanlige «går på skolen-spiser mat-gjør lekser-sover», mens andre er mer innholdsrike. Jeg er sikker på at jeg fortsatt har det beste i vente. Jeg skal til hovedstaden og jeg skal på sørøya-tur hvor jeg kommer til å oppleve mer av New Zealand. Til helgen drar jeg med Thea til Golden Bay, et utrolig fint sted bare noen timer unna Nelson.
Det går mot sommer, det er vår og vi er allerede oppe i 19-20 varmegrader. Med dette været som også hjelper en god del på humøret går tiden frem mot jul også veldig mye fortere. Jeg får ofte spørsmål fra folk hjemme om hvordan jeg tror julen blir her, for blir ikke det skikkelig trist uten den fine julen vi har hjemme i Norge?. Vel, jeg gleder meg utrolig mye til å oppleve en ny jul. Påsken derimot... Ja, den blir kanskje litt trist.


Tiden flyr fordi jeg hele tiden opplever noe nytt, jeg har alltid noe nytt å glede meg til. Jeg er så utrolig takknemlig for denne muligheten. Så glad for at mor og far var positive til det, så glad for at jeg turte. Selv om jeg savner alle der hjemme veldig mye er det faktisk «no place i'd rather be» akkurat nå. 
 Untitledobservando? I'm lovin' it ?
#Utveksling 

 

f e r i e

^ bildene over var fra international-middag vi hadde på onsdag. Det var en farvel middag for de studenten som drar de kommende dagene.

Skypedate med Embla og mamma <3.

Har ikke vokst så mye på disse to månedene kan du si :-).

Nå har jeg to uker ferie så skal blogge masse masse og skype masse masse (skriv til meg på face så vi kan avtale skype tid).
Nå er klokken halv 1, og jeg har for første gang fått sovet lengee. Ha en fin fredag alle sammen ??

Gratulerer med dagen

Til verdens beste og kuleste mormor
(Dedikert innlegg til mormor fordi hun ikke finnes på andre sosiale medier enn min blogg)

Gratulerer så mye med dagen som var i går, mormor! Håper du hadde en finfin dag, skulle ønske jeg var hjemme til din gode mat.
Glad i deg og savner deg masse!
KLEMS fra ditt aller beste barnebarn :-))

Cheers bro

 

Heihei 
Siden sist...
-har jeg strøket 2/2 eksamner, kjære familiemedlemmer - jeg beklager for at jeg ikke er den smarteste, jeg er i det minste søt.
- har jeg og Thea har lagd norsk fiskesuppe for hennes vertsfamilie, det ble tipp tommel dritgodt. 
 
- har jeg nytet solen på verandaen med skive med makrell i tomat
 

- Har jeg meldt meg på tur til Wellington med skolen som jeg drar på 15. oktober (?) gleder meg!
- Har jeg vært på kino og sett We're the Millers, TIDENES FILM!
 
- Har jeg hatt det morsomt 
 
Stygge Jonas. 

- Har jeg vært på sykkeltur med outdoor ed. Faktisk dødsmorsomt

- Har jeg opplevd Nelson på sine verste regndager
 

- Har jeg vært på bursdagsfest til en kiwijente. (Her ble bare stygge bilder tatt) 

( dette var fint da, min gode venn Jonas) 

Jeg sov over hos Vilde med Maja, har ikke ord. Kvelden hadde en perfekt slutt, FOR mye latter.. 

- Har jeg kost med med kafè-livet, (Er dette egentlig en riktig setning?) 


- Har jeg sett ONE DIRECTION - This is us, HERREGUD. Fjortispia er frelst. 

(Her satt jeg og ble forelska i Harry, hehe bra det bare var jeg som kunne se han og ikke han meg ;) #PENA<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 

- Har jeg kost med babydog. Den var på besøk på lørdag. 
  

- Har jeg gjort alt i min makt for å bli bedre på skolen. Idag dro vi på Kafè i Stoke (her jeg bor) for å gjøre lekser.
  
Fridus & Silje. Som dere kan se har jeg blitt mer effektiv med skolearbeid også, første gang jeg opplevde kombinasjonen kafè og lekser skrev jeg typ fire ord. Nå er jeg på bedringens vei som dere kan se. 
 
Slenger også med et lite group photo som ble tatt èn av de første outdoor ed timene vi hadde. Dette bildet består kun av noen i klassen. :-) 

Nå skal jeg fortsette på min reflective writing, tjohei heia skolepia. Har kun tre dager igjen på skolen før jeg har 2 uker ferie! Life is sweet, aye.

See you,
(eller som jeg klarte å si når jeg skulle si hade til Frida: SER DEG! - Ja, nå er det engelske utrykk som tar over norsken.)   

God morgen ja

Livet med høner i hagen, haha....

16.09.2013


har det bra

hei på dere


Bra bilde for å beskrive livet her nede^. Dette var etter trening idag tidlig, møtte Trine på butikken for så å dra til meg og planlegge en tur vi kanskje skal dra på! Forteller mer senere. 


Forrige uke hadde vi fri torsdag og fredag og i tillegg helgen av, derfor har vi vært mye på kafè for å gjøre lekser. Kjempekoselig, selvom jeg ikke fikk gjort mye av det jeg skulle. 

Og joda, jeg er med i kirken NOENGANGER, (nei egnetlig ikke). Men forrige søndag var jeg med i kirken. Og ja, hun gikk i tøfler... Normalt

På onsdag hadde også vertsmoren min bursdag. Derfor ble det feiring både på tirsdag da vi var på en resturant med en haug av vennene hennes, og onsdag da vi var hos moren til vmor. Var to koselige kvelder, og på bilde over ser dere den eldste vertssøsteren min, har ikke lagt ut mye bilder av hun tidligere. Hun heter Hayley og er dødskul, digger hun. Hun er 95er for dere som skulle lure på det.

Her har jeg brukt mye av min tid denne uken. Hadde nemlig eksamen på torsdag og fredag - ikke spør hvordan de gikk engang... Men nå er jeg altså ferdig med eksamner og har fri helt frem til onsdag. #Win

Så er det ukens lille høydepunkt som var gårsdagen. Da hadde lille Tbag bursdag, og ble endelig 17 år! Kom med kake til henne på morningen (ja, sykt hjemmelagd). Etter eksamen dro vi til byen og slappet av, før vi senere dro til Stefanos og spiste pizza. (Hvis dere kan se ekstre nøye etter spiste jeg faktisk en salat isteden for pizza..). Etter det dro vi på kino, er ikke gira på actionfilm, men så fant jeg ut hvem hovedpersonen spiltes av og da ble jeg mer enn gjerne med. (Channing Tatum). Filmen var faktisk veldig bra.

Idag, lørdag kveld var egentlig planen å kanskje dra ut til noen, men ettersom at det var for mange der blir det heller til at jeg går en tur ned til Theus som sitter barnevakt for sine søsken. Det er jo alltids koselig med hun så det blir bra!
Ellers har treningen startet for fullt, jeg skal gjøre alt i min makt for å fortsette og trene og ikke slutte. Har fått en treningsvenn som også er nub (Vilde, bedre enn meg såklart, men...) og i tillegg har vmor snakket om trening så skal prøve å dra med meg hun i løpet av uken. yess!

Nå skal jeg snart begynne å gå til Theus før det blir mørkt, her er de nemlig veldig opptatte av at jenter ikke skal gå alene når det er mørkt. (selvom jeg skal gå hjem i mørket, lol). 
Håper alle får en finfin lørdag! Cheeeeers 

1/2

Skulle egentlig hatt 5 eksamener, men Gud hvor godt det er å slippe fordi man er "international".
Idag hadde jeg min første eksamen, dødsvanskelig tema jeg ikke engang skjønner på norsk. Gjorde mitt beste og fikk overraskende nok skrevet 1 og en halv side. Får virkelig håpe jeg får achieved på den.. Så redd for å stryke. Uansett, den hunden som tidligere har gått inn og bæsjet på rommet mitt har nå begynt å like meg. Nesten litt for godt...

Nå skal jeg øve til min siste eksamen jeg har imorgen, så har jeg fri til torsdag, skal derfor prøve å bli flink på bloggfronten!
See uu!! KLEMS fra skolepia
#utveksling

Les mer i arkivet » September 2013 » August 2013 » Juli 2013
legg meg til som venn

Pia Glenne (17år). Reiser på utveksling til Nelson i New Zealand 24 juli 2013. Her kan familie, venner og kjente følge med på hva jeg gjør på andre siden av jordkloden. (crazy). Legg gjerne igjen en kommentar om det er noe du lurer på! Piaglenne@Instagram/facebook


Kontakt


mail: xpia-@hotmail.com/facebook: Pia Glenne/instagram:piaglenne


Kategoriergratisdesign av Tonjemt
hits