rommet mitt


Veeeeeeeldig fornøyd!! 


#utveksling

I'm alive

Hei!!!!!!!!!! 

Unnskyld for at jeg har vært verdens dårligste blogger de siste dagene, humøret mitt har vært opp og ned heletiden. Igår hadde jeg perioder jeg bare ville legge med ned å grine, idag har vært en tipp topp dag. Jeg har det alt i alt veldig bra her nede, og tror det kan bli et veldig fint år! Igår var første skoledag, og vi fikk en hau med info - noe som gjorde meg skikkelig deppa. Det er en del fag jeg MÅ ha, som jeg kanskje ikke kan ta fordi de ikke vil ha internationals i klassen ettersom jeg burde ha noen fag i klassen over (3.klasse i Norge). I tillegg sier skolen at du MÅ ha matte, men jeg trenger ikke matte når jeg går media, noe som gjør at matten kræsjer med en annen klasse jeg egentlig skal ha. UANSETT, sikkert midt opp i ræva kjedelig å lese om skolens fag. Skolen ellers var egentlig grei, den er veldig stooor med hyggelige mennesker so far. 

På søndag var vi en liten tur på stranden mellom kirken. Som sagt er de veldig kristne, så jeg går i kirken søndag morning og kveld! Idag er det forresten også kirkemøte i huset som det er hver tirsdag. Idag har jeg lært meg veien til og fra skolen, ca 30 minutter og en sinnsykt slitsom bakke på vei opp til huset, fantastisk!! Kanskje jeg slipper å rulle hjem. Nå som skolen også har startet har jeg tenkt til å joine et av lagene. Det har stått mellom volleyball og fotball, og guess what - jeg tror valget havner på fotball. (hehe, ja du kan le mamsen, men jeg skal kicke ass). Ellers har jeg faktisk ikke gjort så mye, håper jeg kan dra ned til byen snart, føler det er tusen ting jeg trenger, blant annet nytt mobilabnomang.  
Slenger med en hau bilder nå, siden peepsa maser om det også skal det ikke bli lenge til neste gang jeg blogger.

Dette er meg og vertssøsteren min Bethany. Her var vi ute på "løpetur" med valpene.


Elsker at det er så mye palmer her, hvor fint er ikke det liksom? Jeg tror jeg ønsker meg en palme på rommet når jeg kommer hjem. Dette er verdens fineste strand tror jeg. Man kan ikke se hvor fin den egentlig er på bildene. Den er DØDSstor. Gleder meg sååå til sommeren!! 
Hahah, dette er så morsomt btw. Vertssøster går med shorts til skolen og det er ISKALDT, jeg skjønner ikke hvordan hun klarer det. Jeg går med seilerjakke og fryser ihjææl. 
Og her var skolelysene på skolen ista, vi valgte fag. Yep. c00l. 

- see yeah
#utveksling


 

åja, bloggen

Heheh, ops .. Hadde planer om å opptatere bloggen i hele dag, men glemte det. Dagen har gått til kirken, ikke bare 1 gang, men denne familien går i kirken 2 ganger hver søndag!! cool, huh? 

Jeg blogger imorgen, tror jeg. FØRSTE SKOLEDAG I MORGEN, woach - hatt en fin dag, andre natten på rad og jeg legger meg uten tårer, ah so proud, aye. snækz 

Reisen

Heihei! 
Jeg ligger nå i senga mi, i huset jeg skal bo i for 10 mnd! Det er helt sinnsykt at jeg er her, og det har virkelig ikke gått helt opp for meg. Jeg har kommet til en fantastisk familie, som har tatt meg veldig godt i mot! Jeg kom igår ved 12 tiden  (på dagen), og gud som jeg hater jetlag... Uansett, igår måtte vertsmoren min på jobb, så jeg var hjemme med Bethany (12 - vertssøster) og Hayley (18 imorgen-  vertssøster) og Ben (vertsfar). Reisen tok rundt 45 timer, og jeg måtte sitte ALENE hele veien.... Ble kjent med de andre norske fordet om da, for det var utrolig mye ventning - gruer meg allerede til jeg skal ta samme ruten igjen om 10 mnd. . Engelsken går helt greit, syntes det fortsatt er litt vanskelig, men den kommer seg! 
Selvom alt er veldig bra her skal jeg ærlig indrømme at jeg syntes det er vanskelig å være borte fra venner og familie. Jeg kjenner allerede hvor mye jeg savner mamma, holder på å gråte bare når jeg skriver det. Så det var litt trist å legge seg igår, så ja - mine første tårer....... Men det er normalt, i think. UANSETT; Idag var jeg, Bethany og Linda (vertsmor) en kjapp tur i byen - herlighet! Elsker Nelson, virkelig!!! Alle sier Nelson er en liten by, så jeg hadde virkelig sett for meg Nelson som en litt større utgave av Drøbak, men Nelson er faktisk MYE større. Det er mange fine butikker med klær her, gleder meg allerede til lønning i August, så jeg kan svi av en del.... Selvom jeg må spare for diverse turer - og apro på turer; vertsfaren min snakket allerede om en tur nå i oktober de vil ta meg med på til Auckland (en by på nordøya), så eg får bare sjekke om jeg har penger til det, så skal jeg få være med! Morsomt! 
Føler jeg skriver en roman her jeg sitter, så jeg burde vel snart stoppe. Det er iskaldt her på natten/morningen, og helt greit på dagen. Det er vinter her nede og ikke mer enn 10-14 grader, heldigvis er det mye sol her!
Legger ved litt bilder fra de siste dagene.
 -
Første fly til London og kortspill på et av de lange flyene. Koselig
 

Hayley og Bethany med verdens søteste valper. 
 


Nelsooooon, og youghurtisen til meg og bethany. 

Sorry for bare dårlige bilder, har ikke tatt frem det ordentlige kameraet enda. Jeg har skikkelig vondt i magen nå, maten her er så anderledes fra hjemme og jeg er skikkelig redd for å bli feit, derfor skal jeg antageligvis melde meg inn i et treningssenter her, og joine ett av skolelagene. Starter på skolen på mandag, crazy! Har forresten fått et veldiiig fint rom. 

Uff, nå skriver jeg så mye hultertebulter. Skal opptatere oftere så innleggene ikke blir for lange.. 
snækz
 

Fremme!

#utveksling

Heihei! Jeg er fremme i Nelson, og alt er veldig bra! Tenkte jeg kunne skrive et bedre innlegg senere ikveld eller noe, når jeg kommer meg på pcen. Idag skal vi ut på et marked ellernoe sånt i byen, så vi snakkes senere! :)

NÅ DRAR JEG!!

Wow, drar til Gardermoen om 10 minutter!! Er så syykt spent, litt redd og gira på samme tid. Gruer meg til å si hade til paps, mams, Embla og Julie.. Flyet går 7, eller var det 8? Haha, jeg er så vimsete... Uansett, snakkes på andre siden av jordkloden da dere. Æææ

Svar del 2

... Og svarene del 2 kommer her. Fortsett å sende inn spørsmål dersom du lurer på noe. 

Er det noe spesielt du gleder deg til å gjøre/se i New Zealand?

Gleder meg veldig til å bli kjent med vertsfamilien min og forhåpentligvis få noen venner. Gleder meg spesielt mye til å hoppe i fallskjerm, HVIS jeg tør det. 
  
//google

Blir det ikke vanskelig å være borte fra kjære og nære i så lang tid?
Det blir helt klart en av de største utfordringene.  

Er det noe du vil oppnå med året ditt i New Zealand? 
Jeg tror jeg kommer til å forandre meg ganske mye på dette året, de fleste sier i allefall så. Jeg håper jeg kanskje får litt nye syn på ting i livet, jeg håper jeg blir enda mer selvstendig og jeg håper jeg kan sitte igjen med en følelse av at utvekslingen var det beste valget jeg har tatt. 

Tror du at det blir lett for deg å bli kjent med andre der nede?
Jeg vet ikke, men jeg håper virkelig det! Når man velger å dra på utveksling MÅ man virkelig gi en innsats i å bli kjent med nye mennesker. Jeg tror det kan være situasjoner jeg kanskje føler det vanskelig, samtidig som det blir situasjoner jeg føler nye mennesker ikke blir noe problem i det heletatt. 

Er det varmt året rundt? 
Nei, desverre. Jeg kommer ned til vinteren nå som tilsvarer det samme som høsten i Norge omtrent. Det er ca 10-15 grader på dagen, men helt ned til -1 på kvelden/natten og morningen. 

#utveksling

snækz.  

Svar del 1

Her kommer svarene del 1 fra spørsmålsrunden, om det er noe du lurer på kan du skrive en kommentar!

Hva er grunnen til at du valgte New Zealand? 
Jeg valgte NZ utifra litt forskjellige ting. For det første går jeg media og kommunikasjon og hørte at New Zealand hadde mest "likt" som her i Norge. Jeg har hatt lyst til å dra på utveksling siden jeg gikk på barneskolen, men alltid tenkt jeg ville ta USA. Så spør jeg meg; hvorfor USA? Alle drar dit, og hva med å lese litt mer om et annet land? Min bestevenn sin søster var i New Zealand i fjor og hadde sitt beste år noensinne. Hun var veldig fornøyd, og etter jeg begynte å lese mer om New Zealand, hvor hyggelige kiwier er, hvor syk natur og hvor mye kult man opplevde her ble valget ganske så enkelt.   

          
// google

Hva var det de spurte deg om på intervjuet du hadde?
Fikk mange situasjoner jeg skulle forklare hva jeg ville gjort, typ; "Hva vil du gjøre hvis du får hjemmelengsel?". Fikk også spørsmål om forventninger og hva en familie forventer av meg. Det var en veldig liten del av intervjuet som foregikk på engelsk, det var ingen problem og intervjuet er det minste du trenger å bekymre deg for dersom du velger å dra på utveksling. 

Er du flink i engelsk, hvilket karakternivå ligger du på?
Jeg vil si jeg er midt på treet, klarer å snakke engelsk greit, men er utrolig mange ord jeg sliter med.Gikk ut av 1.klasse med karakteren 5. 

Hva gleder/gruer du deg mest til med å forlate Norge
Gleder meg mest til å oppleve en helt ny kultur, møte mange nye mennesker, få venner for livet (håper jeg), oppleve en helt ny hverdag. Gruer meg mest til og ikke ha familien og vennene mine i nærheten. 

 Hvem kommer du til å savne mest?
Familien min, og vennene mine! 

Bestevennen min som blir spist av en hai ;( rip </3
 
#utveksling

Hejdå pija

#utveksling 

Fredag var hele familien samlet for å feire at de endelig blir kvitt meg for 10 mnd. Alle var veldig enige om at det kom til å bli dritdigg når jeg endelig stikker, så stemningen var såklart på topp. Så nørd som Mamma er hadde hun selvfølgelig kjøpt hvitvin fra New Zealand og prøvd seg på nasjonaldesserten deres som ble.... Såder. 
Åhh, kommer til å savne familien min så mye!!
 


Mine to tanter Nina, og verdensbeste tremening Victoria

Verdensbestemamselams

Søsteren min og meg ;)))) Hun er egentlig bestevennen min, og mamsen og papsen sin kommende utvekslingsstudent - jepp, hun flytter inn på onsdag etter jeg har dratt. 

Pavlova - jaja, den så jo fin ut hvertfall, og smakte ikke så allerverst :-)
Nå er mamsen dritstressa over pakkingen, ettersom jeg kanskje er den mest vimsete personen man noengang kan møte på. Det er  som sagt faktisk fysisk umulig å pakke ned ALT på 20kg. 

Fortsett med å sende inn spørsmål om det er noe du lurer på angående mitt utvekslingsår i forrige innlegg. 
snækz. 

Utveksling 2013/2014. Spørsmålsrunde

// #utveksling

The Beaten and the Damned | via TumblrAwesome quotestechno drum-beat ♛ | via Tumblr
Med kun èn uke til avreise har jeg idet siste fått en del spørsmål ang. utvekslingen, derfor tenkte jeg at dere som lurer på noe kan sende inn spørsmål som kommentar i dette innlegget, så svarer jeg senere! 
♥ snækz
 

Les mer i arkivet » August 2013 » Juli 2013 » Juni 2013
legg meg til som venn

Pia Glenne (17år). Reiser på utveksling til Nelson i New Zealand 24 juli 2013. Her kan familie, venner og kjente følge med på hva jeg gjør på andre siden av jordkloden. (crazy). Legg gjerne igjen en kommentar om det er noe du lurer på! Piaglenne@Instagram/facebook


Kontakt


mail: xpia-@hotmail.com/facebook: Pia Glenne/instagram:piaglenne


Kategoriergratisdesign av Tonjemt
hits