Oh sh*t

Har en eksamen coming up in the beginning of May. Almost forgot, luckily I'm halfway through the book... But hey, I'm going home in 55 days!! Jobba på

Hva skjer

Lørdag:

Lå inne hele dagen og så på film mens det var 30(!!!) varmegrader ute.(var syk, ville såklart nytet været om ikke..)

Mandag:

Hvaaaaa i alle dager..........

:)

Skikkelig dårlig blogger denne uken. Har ikke tatt noen bilder, enda jeg har vært på stranden og alt. Dere har vel sett det meste nå uansett.
Ukene går veldig normalt for tiden, ikke mye som skjer. Har virkelig nedtelling til Auckland, (20dager!!).
Kommer sterkere tilbake på bloggen, peace out.

Bilde av meg og bestisen min.

16,500 ft rett ned
Helt syk opplevelse! 200 km/t frittfall på 1 minutt og 10 sekunder.. A m a z i n g 


Hverdager, skolen.

Dette var mandag morning, andre gang jeg møtte silje før skolen dette året. Andre gang vi har gått på nesten samme smell... At det går an..

Matchende da gitt

Mandag var en skikkelig koselig dag. Dro til byen etter skolen med Vilde og Anneli, satt og snakket i mange, mange timer

Ellers møtte denne kidden opp på skolen på tirsdag med genseren min. Helt normalt. Dt skal sies at det faktisk er en guttegenser.. (Men han var faktisk i klesskapet mitt på lørdag og prøvde noen andre klær han gjerne ville ha... jenteklær. Ukult Jonas..)

Satt i parken på tirsdagen etter skolen med brynhild og Vilde. Her nyter Vilde melk. Kult (sikkerhet først)

Ellers gjør vi dette i fotoklassen for tiden. Har ikke ord for hvor kjedelig det er. Dette er Lisa som tar et bilde forresten.

Tar matlaging som et fag i år. Hmm, det er helt ok. Skal bli Norges beste kokk. I disse timene lærer vi litt av hvert- som blandt annet at jeg skal ta på springen før jeg tar på såpe, at jeg skal påføre såpe under og oppå hendene, og at de skal vaskes i minst 20 sekunder. Imorgen skal vi lære hvordan man kutter grønnsaker, gleder meg =).

Og ellers går skoledagene som normalt.. :)

Sånn da fikk dere et lite innblikk i mine skolehverdager også. Pusspuss

Last chapter

Idag svømte vi over til denne øyen. Var ganske bra strømmer ut i der, så ble greit sliten. Da jeg og brynhild var på åpent hav kom jeg også på at vi var i new zealand og at det finnes haier her. Det var en koselig tanke som preget hele svømmeturen. Jeg overlevde og check på bucketlist.

Nå er det virkelig "the last chapter" jeg har forran meg. Litt over to måneder til jeg setter snuten hjem... Før det har jeg noe syke greier jeg gleder meg til

Skål for det beste eventyret jeg har fått vært på med. Nå skal jeg bare nyte den siste tiden og ha det gøy. (Pluss en seriøs innsats på skolen, såklart..)

Over all forventning

Tuusentakk for alle gratulasjoner på face, meldinger og snapchat- dere er best.

Idag har vært en kjempe fin dag, virkelig! Jeg hadde helt ærlig ikke noe forventninger til dagen, hadde egentlig lyst til å "hoppe over den". Veldig glad for at det ikke skjedde da.. 
Skypet med mor idag tidlig før jeg og Vilde tok en taxi inn til byen. (Hehe, back in time again #cashflow). Kjøpte meg noen sko jeg har siklet på i all evighet + nye treningsklær. Etter en tur i byen med Vilde, Trine, Bryn og Jonas tok vi en taxi hjem (Cashflowx2. Neida, bare bussene som suger i helgene). Vertsfar lagde biff og potetbåter til hele nordmann gjengen til middag. (minus frida, vi savnet deg..). Var dødskoselig og skikkelig digg, min favorittmat. Vfar lager verdens beste biff, (såklart ikke bedre enn din da, pappa). Bilder fra idag; 

Vil bare starte med å si at jeg drakk fanta til frokost. BARE FORDI JEG ER VOKSEN OG BESTEMMER SELV OK.


Tror jeg hadde drukket noe annet om jeg var hjemme, meeeeeen. Whatevz, fantaen var himmel. 


Startet også dagen med en morgen-selfie. Vertsbroren min Jasper (ja, hunden..) var også stoka på mine vegne:
Too cute. 
Idag var det meldt regn, men jeg var visst for snill . (høhø)
Møtte Trine i byen og hun kom med denne. åååååh: 

 Så startet barnebursdagen med 9 nordmenn... Hehe, de kom med kake, hatter og krone. Superskjønne. Jeg vet ikke hvorfor jeg ser så sinnsykt rar ut på dette bilde, men la gå...

Mine herligste vertsforeldre: 


Linda og Ben
Og med min vsøs Bessy:
søteste. 
BÆM

Halleluja. 
PArty hattan på:
He loves me. Lover.


Hahaha partiiii. (partyfaktor hundre) herlig 


Pønta seg til bursdag forresten.. Igjen, litt for stoka på mine vegne den tassen der ^

Har ikke noe bilde av kaken, men fyyyyyysøren så søt den var, og smakte dødsgodt. Tuusentakk for den, helt herlig. Også kom jeg til sengen min til en hilsen fra Bryn og Trine, da holdt jeg på å grine:


ååååh, smelt. 
Rommet mitt er forresten skikkelig personlig for tiden, for å si det sånn. Legg merke til det fete shotteglasset fra Vilde. Skal begynne å spare på shotteglass fra steder i verden jeg drar, hvor fett ekke det lizm


 

Så til tross for at feiringen ble anderledes forhold til hvordan den hadde vært hjemme har jeg hatt det supert. Jeg er i New zealand med de beste nordmenna noen sinne, og jeg har det så bra! Tusentakk for en kjempe fin dag. 
18 år, WOOOHOOOO BRING IT ON.  

(Idag er det forresten kjempefint vær, skal på stranden for å svømme over til en liten øy.. Hehe, morsomt. Når jeg tenker meg om har jeg faktisk bursdag i nesten to timer til, tidsforskjell as.)
HA EN FIN DAG.  

Svar

Okei, dette ble fryktelig rotete.. Fikk svart på alt, men er det noe mer dere lurer på er det bare å fortsette med spørsmål :) 

Oppholdet: 

Hvor lenge er man i NZ? - Jeg er her for ca 10 måneder, 3 terminer på skolen. Hørt at de som drar med samme program til neste år er her i 12 måneder, 4 terminer. (Dette er jeg ikke helt sikker på)

Hvor mye penger bruker du i måneden?
- Dette kommer veldig an på hva jeg gjør. Vil egentlig ikke regne det ut engang, men man må regne med at det går ekstra mye da man har sommerferie osv. 

Hva er det beste du har opplevd der nede? Og føler du at du har vokst eller forandret deg på noen måte?
- Vanskelig å velge det beste, for det har vært så mye! Kanskje sørøya turen og surfingen har vært det beste. Hmm, det å være på stranden i Nelson på en fin dag er himmel. Rarotonga og Wellington var også veldig fine opplevelser!
Føler absolutt jeg har både vokst og forandret meg. Jeg bryr meg ikke så mye lenger om hva andre syntes om meg. Går med klærne jeg selv liker, og føler jeg har fått andre synspunkter på forskjellige ting. Jeg syntes også selv jeg generelt har blitt flinkere til å tenke positivt.. Oi nå var det mye skryting? neste spørsmål. 


Rarotonga with mah gurl. 

Er det mange fine strender i Nelson?
-Tahuna er en stor og veeeldig fin strand. Det er også fine strender litt utenfor Nelson. 

Hva er annerledes med å bo i NZ?
- Hmm, hvordan skal jeg svare på dette.. Alt? Hehe, det er jo et helt nytt miljø, kultur osvosv.
 

Tahuna beach. 

Hva er den største utfordringen med å være på andre siden av jorda?
- Det å være borte fra venner og familie. Det er ekstra vanskelig hvis jeg foreksempel vet at venninnene mine har det tungt eller vanskelig ? vite at jeg kunne gjort en forskjell om jeg var hjemme. 


Hva gjør du på fritiden? Går du på noen sporter?

- Trener på treningssenter, er på stranda, bader, jobber med skole, shopper, drar på kino, hmmm.. Omtrent det samme som hjemme utenom stranden.. Går ikke på noen sport nei

 

Skolen: 
Er det vanskelig å få året godkjent hvis man går studiespess? 

- Vet ikke, går ikke studiespesialisering. De andre gjør det og tror det er det enkleste å få godkjent så lenge du får alle fagene du trenger på skolen. 

Hva slags fremmedspråk har de på skolen der?
- Maori, spansk, fransk, tysk (?), japanesisk (?). Ikke helt sikker.

Har du blitt kjent med noen av newzealenderne på skolen din? Er det lett å bli kjent med dem?
- Ja og nei. Det kommer helt an på. De er veldig vant med utvekslingsstudenter og det er klart det ikke er så mange som er keen på å bli god venn med noen som skal dra etter noen måneder uansett. 
Men ja, har kiwivenner også, noen av de har sluttet på skolen :). 

Hadde du eksamen der nede på høsten?
-Ja.. 
 

Tøft på skolen ja. 

Hjemlengsel:
Hva savner du mest med Norge?

- Friheten tror jeg. Her har vi skolen som underorganisasjon og det er en del regler man må følge. Det er helt klart ikke noe problem, men jeg føler meg helt klart friere når jeg er hjemme. Savner også miljøet på skolen hjemme :)

 

Hva gjør du hvis du får hjemlengsel?

-Gråter litt, og kommer meg over det. Hehe, neida. Tenker på hvor heldig jeg er som er her, hvor liten del av livet mitt dette året faktisk er. Finner på noe morsomt med venner og holder meg selv opptatt.

 

Har du mye hjemlengsel?

- Av og til, men ikke så mye nå lenger. 

 

Vertsfamilien: 
Hvordan var det første gangen du møtte vfamilien?
-Det var dødsskummelt, men morsomt på samme tid. De var helt perfekte fra første stund, hihi. 

Var det kleint med vfamilien i starten eller føltes det naturlig?
- Det var ikke kleint, men i starten var ingenting naturlig.

Er det vanlig å lage mat hjemme hos vfamilien eller spiser man bare det man får servert?

-Spiser middag som jeg får servert (som oftest,hehe). Lager jo mat selv når jeg er sulten, noen ganger lager jeg middag til familien ? noen ganger lager jeg og venner middag sammen. Hvis det var sånn du mente? :) 

Ble du kjent med vfamilien før du dro nedover?

-Nei, hadde sendt litt mailer frem og tilbake ? men ble ikke noe kjent med de før jeg kom. 

 

Annet: 
Har du fått noen dumme/teite spørsmål om Norge?

-«What does Justin Bieber sound like in Norwegian?» Trenger ikke si mer. 

Hva tenker du å studere etter vgs, evt. Hva tenker du å bli?

-Aner ikke x2. Vet at jeg vil studere i utlandet hvertfall. 

Er det mange kjekke gutter der nede? 

-La meg si det slikt: alle nordmenna er ganske enige i om at alle har «senket» standarden når det kommer til gutter. Hehe, men ja er jo noen.

Hva tenker du om å innlede et forhold der nede?
-Nei, bare nei.

Syntes du det er positivt med at det er flere norske der, eller syntes du det var vanskeligere å bli kjent med de som bor der? 

- Det er genialt. Min lille familie, hihi. Neida, det er jo såklart litt vanskeligere når vi er flere, men det går bra. Skolen har jo rundt 70(?) utvekslingsstudenter -så de er vant med utvekslingsstudenter generelt. 

Hvordan er guttene der nede? Er de interesserte liksom?


;) We got the power. 

Hva skal du gjøre når du kommer hjem til Norge? Siden du får jo ferie en stund før de norske elevene.
- Ta eksamen i samfunnsfag, begynne med kjøretimer og øve på teori. Forhåpentligvis få meg en jobb..
Er du mye glad der nede?
-JA.

 

Spørsmålsrunde

Fått en del spørsmål i det siste, hadde vært fint å samle alt i dette kommentarfeltet. 
Fyr løs. 

Blogger bare for å blogge

Skoleantrekk. Ville antakeligvis aldri gått sånn her hjemme..

Vilde etter dag 2 på skolen.. Klar for trening..

Gutten rakk ikke lage skolelunsj. Heldigvis rakk han å ta med en plate sjokolade....

For dere som kjenner meg ekstremt godt vet der hva slags inside-story jeg prøver å fortelle med dette bilde.

Syklet opp bakken min i svarte bukser. Trodde jeg skulle dø. Her var jeg varm^

Frokosten idag var himmel

Èn ting jeg er lei av å gjøre^. Heia shorts sesong da dere =)

Over og ut

NEW ZEALAND hjertehjertehjerte

Hei! 
Idag har jeg hatt en skikkelig bra dag. Startet relativt tidlig, pakket bilen og dro på en aldri så liten roadtrip. Jeg, vertsfar, vsøs, sønnen til vmor og noen venner av vfar  dro til Golden Bay. Først til en elv (såklart, kiwier elsker elver). Var et skikkelig sjarmerende sted, med tau og henge seg i her og der. Senere dro vi til en salmon farm for å catche noen laks, noe jeg ikke mestret. PÅ EN FARM, altså tusenvis samlet i en "dam"..... Heldigvis fikk noen av de andre napp, og det var driiitgodt med smoked salmon. Turen gikk videre til kanskje det fineste stedet jeg har vært på i New Zealand.
Etter en tur på ca. 20 minutter kom vi frem til sand-dyner(????). Var på en måte hauer med sand - føltes ut som man var i en ørken en liten stund før man bare BÆÆÆÆM, DEN stranda liksom. Var helt ekstremt, ikke engang bildene klarer å få frem hvor vakkert det var der. Hatt en superduper dag, gjør dere klare for tidenes bildedryss: 

Vfar kosær sæ jaSalmon farm

hahaha sykt klønete

Det var 27 varmegrader, vertsøs er noe for seg selv........................

Sykt optimistisk glis der'ja. Velkommen ja. 

Se så grønt da gitt. 

åå nydelig. 

haahah, har det så morsomt med disse. Ben (vfar) og Bessy (vsøs)

kongenååå, beste søsteren min. 

Hehe, good try.........Menger oss med "the locals" som vsøs sa..

Håper dere setter pris på at jeg har vært en sykt ivrig fotograf.
Ha en fin lørdag alle sammen! Pussochkram. 
#utveksling !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! er konge.  

Les mer i arkivet » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013
legg meg til som venn

Pia Glenne (17år). Reiser på utveksling til Nelson i New Zealand 24 juli 2013. Her kan familie, venner og kjente følge med på hva jeg gjør på andre siden av jordkloden. (crazy). Legg gjerne igjen en kommentar om det er noe du lurer på! Piaglenne@Instagram/facebook


Kontakt


mail: xpia-@hotmail.com/facebook: Pia Glenne/instagram:piaglenne


Kategoriergratisdesign av Tonjemt
hits